Praktijk Klimop

Levensbegeleiding voor mensen met kanker

Informatie

Psychosociale begeleiding voor mensen  met kanker of een andere levensbedreigende ziekte

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker of een andere levensbedreigende ziekte hebt, is dat een heel schokkende mededeling. Je wereld staat op zijn kop. Meestal volgt een traject van onderzoeken en behandelingen die over het algemeen behoorlijk ingrijpend zijn. Daar komt soms nog bij dat je gezinsleden en vrienden je anders gaan behandelen.

Al met al heel ingrijpende zaken, die over het algemeen niet zo gemakkelijk hun plek krijgen, maar het wel verdienen dat er aandacht aan wordt
besteed.

Soms is het moeilijk met je naasten te praten en kan een goed geschoolde buitenstaander uitkomst bieden. Maar ook als je je zorgen wel met je directe omgeving kunt delen, kan het prettig zijn om met een deskundige te praten.

Psychosociale begeleiding ondersteunt je bij de verwerking en helpt je daarnaast de ziekte en daaraan gerelateerde problemen in een ander perspectief te plaatsen.

Aanpak

Mijn overtuiging is dat lichaam en geest een eenheid vormen en dat je met een gezonde geest het lichaam ondersteunt.

Er zijn verschillende methoden om in moeilijke tijden de geest te sterken en veerkrachtiger te maken. Dit kan ondermeer met behulp van gesprekken, ontspanningsoefeningen, imaginaties, creatieve vormen en energiewerk. Afhankelijk van jouw hulpvraag en behoefte kiezen wij samen voor één of meer van deze methoden.

Ook de duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag. Over het algemeen maken we, na het intakegesprek, drie tot zes afspraken. Daarna bestaat de mogelijkheid de afspraken te vervolgen.

Een consult duurt 60 minuten. Het kan op de praktijk of bij jou thuis plaatsvinden.